网站首页 | 关于我们 | 英语论坛 | 广告合作 | 设为首页 | 收藏本站 热点资讯:刘士余任证监会主席面临巨大挑战 84岁默多克与59岁名模订婚(双语)
热搜: 英语  端午节  影视  非洲
当前位置: 首页 > 英语考试 > 考研英语 >

2014考研英语阅读理解习题及答案:Emotion

2013-10-27 17:02[考研英语] 来源: 浏览: 次 评论:
2014考研英语阅读理解习题及答案:Emotion

  According to psychologists(心理学家), an emotion is aroused when a man or animal views something as either bad or good. When a person feels like running away from something he thinks will hurt him, we call this emotion fear. if the person wants to remove the danger by attacking it, we call the emotion anger. The emotions of joy and love are aroused when we think something can help us. An emotion does not have to be created by something in the outside world. it can be created by a person's thoughts.
  
  Everyone has emotions. Many psychologists believe that infants are born without emotions. They believe children learn emotions just as they learn to read and write. A growing child not only learns his emotions but learns how to act in certain situations because of an emotion.
  
  Psychologists think that there are two types of emotion: positive and negative. Positive emotions include love, liking, joy, delight, and hope. They are aroused by something that appeals to a person. Negative emotions make a person unhappy or dissatisfied. They include anger, fear,despair, sadness, and disgust. in growing up, a person learns to cope with the negative emotions in order to be happy.
  
  Emotions may be weak or strong. Some strong emotions are so unpleasant that a person will try any means to escape from them. in order to feel happy, the person may choose unusual ways to avoid the emotion.
  
  Strong emotions can make it hard to think and to solve problems. They may prevent a person from learning or paying attention to what he is doing. For example, a student taking an examination may be so worried about failing that he cannot think properly. The worry drains valuable mental energy he needs for the examination.
  
  56. We learn from the passage that an emotion is created by something   .
  
  A)one thinks bad or good      

  B)one feels in danger

  C)one faces in the outside world   

  D)one tries to escape from real life
  
  57. Which of the following is NOT true?
  
  A)Children learn emotions as they grow up.

  B)Babies are born with emotions.

  C)Emotions fall into two types in general.

  D)People can cope with the negative emotions in life.
  
  58. The author's purpose of writing this passage is to   .
  
  A) explain why people have emotions

  B) show how people avoid the negative emotions

  C) explain what people should do before emotions

  D) define and classify people's emotions
  
  59. We can safely conclude that a student may fail in an exam if     .
  
  A) he can not think properly   

  B) he can't pay attention to it

  C) he can't pay attention to it   

  D) he is not full of energy
  
  60. As used in the last sentence, the word drains means     .
  
  A) stops  

  B) ties  

  C) weakens  

  D) flows gradually

参考答案:

 56.A 57.B 58.D 59.B 60.C 

【看这里~】

如果大家有兴趣的话,请关注【 英语巴士网-考研英语 】栏目,英语巴士网整合了您可能感兴趣的相关英语学习资料,可以多看一下哦(^_^)

英语巴士公众号

欢迎扫描二维码关注英语巴士公众号!

(编辑:admin)

网友评论
热门标签